Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di carote, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g di porro, in Stücken (3 cm)
- 400 g di acqua
- 300 g di vino bianco (z. B. Chasselas)
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 100 g di mezza panna per salse, con 25% di grassi
- 2 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di paprica
- 1 pizzico di sale, nach Belieben
- 1 pizzico di pepe macinato, nach Belieben
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca (5 g), in Ringen
- 1 pasta sfoglia, ausgewallt (13 cm x 21 cm)
- 1 uovo, verklopft
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1976 kJ / 473 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzle al formaggio
1h 10min
Rösti alla bernese
40min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Knöpfli all’aglio orsino
Brak ocen
Corona dei Re Magi
2h 15min
Panpepato lucernese
55min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Tartare di verdure
25min
Maccheroni dell'alpigiano
45min
Mousse al Toblerone®
3h 10min
Treccia bernese
1 godz. 45 min