Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata, cortada em pedaços (3-4 cm)
- 30 g azeite, mais q.b. para untar
-
6
postas de pescada (120-200 g cada)
lub 6 filés de peixe branco (qualquer tipo de peixe branco) - 2 c. chá de sal, a gosto
- 150 g cebola, cortada em metades
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura, cortada em pedaços
- 50 g vinho branco (opcjonalnie)
- 400 g tomate, cortado em pedaços
- ½ c. chá de pimenta do reino preta em pó
- 100 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Cozer 500 g de almôndegas
35 Min
Salada de bacalhau com grão de bico
13 Std. 20 Min
Douradas ao vapor
40 min
Arroz de marisco
45 Min
Canja de galinha
55 Min
Purê de batata
50 menit
Lasanha bolonhesa
2j 30 menit
Arroz no vapor
25 min
Macarrão cozido
20 min
Bolo de chocolate
40 min
Cozer 500 g de bife de vaca
35 Min
Carne de vaca estufada com gnocchi
1j 30 menit