Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos cozidos
- 400 g água
- 4 ovos frios
Patê de alcachofra
-
4
folhas de hortelã
lub 3 pés de salsa só as folhas - 1 dente de alho (opcjonalnie)
- 300 g fundo de alcachofra, em conserva escorrido
- 1 c. sopa de sumo de limão
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- 50 g azeite
- 8 fatias de pão
- 50 g salada mista
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1535.5 kJ / 367 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 500.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55 min
Cozer 300 g de couve-flor
25 Min
Cozer 250 g de brócolos
20 Min
Cozer 500 g de mexilhão
20 Min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40min
Menu: Salada de batata, feijão-verde e ervilhas com bacalhau e Clafoutis de frutos vermelhos
45min
Bacalhau à Gomes de Sá
1h 40min
Menu com creme de legumes, frango com molho de mostarda e vegetais ao vapor
45min
Sopa marroquina apimentada de lentilhas
40min
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50min
Legumes a vapor com molho de tomate
30min
Cozer 200-500 g de cenoura
35min