Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos
- 4 pitadas de pimenta preta
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 600 g mistura de legumes (por exemplo, batata, cenoura, aipo...), cortados em pedaços (1-2 cm aprox.)
- 2 pés de salsa, só as folhas, mais q.b. p/ servir
- 25 g caldo de legumes caseiro
- 800 g água
- 1 c. chá de sal
- 240 g feijão-branco cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1462.3 kJ / 349.5 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 0.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de couve-flor e frango
40 Min
Sopa de feijão com legumes
45 Min
Sopa 3 C's
45h
Sobremesa de abóbora com crocante de noz
1j 30 menit
Sopa de espargos com presunto serrano
35 Min
Sopa de abóbora, Peixe com arroz e legumes, Crumble de pera e maçã
1j
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40 Min
Sopa de legumes
35 Min
Sopa cremosa de ervilhas
40 Min
Gelado de banana e pêssego
8h 15 min
Sopa de lentilhas com batata-doce e massa
35 Min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 min.