Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua para el vapor
- 2000 g de sal gorda
- 1 dorada con cabeza y escamas (800-1000 g)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra (un chorrito)
- 1 chorrito de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1268 kJ / 304 kcal
- Białko
- 45.74 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.49 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
10 min
Lubina a la sal con patatas
30 min
Patatas para guarnición o para tortilla
30 min
Pollo al chilindrón
45 min
Dorada a la sal
35min
Espárragos con huevos poché (Al vacío)
1h 20 min
Almejas a la marinera
30 min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Almejas a la marinera
1 Std. 10 Min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40 Min
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Menú completo: pisto y lubina con patatas y huevos
50min