![Dorada a la sal Dorada a la sal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34F5857B-385C-4AEA-BC5B-4EAFD9BC7A71/Derivates/0F6E227A-DA38-44B6-9269-419A9363BC1A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua para el vapor
- 2000 g de sal gorda
- 1 dorada con cabeza y escamas (800-1000 g)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra (un chorrito)
- 1 chorrito de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1268 kJ / 304 kcal
- Białko
- 45.74 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.49 g
Alternatywne przepisy
Dorada a la sal con verduras, pesto de hierbas y vinagreta de naranja
1h
Ensaladilla rusa
1 Std. 15 Min
Flan
5h 30min
Dorada a la sal
35min
Carabineros a la sal
20min
Tarta a los tres chocolates
4h 40min
Menú completo: pisto y lubina con patatas y huevos
50min
Crêpes
1 Std. 15 Min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30min
Helado de chocolate
12sa
Lentejas estofadas
3 Std. 45 Min
Patatas para guarnición o para tortilla
30min