Mejillones al vino blanco con salsa de tomate

4.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 raciones

Składniki

  • 120 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de guindilla seca desmenuzada (opcjonalnie)
    1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
  • 200 g de tomate frito estilo casero
  • 100 g de vino blanco
  • 1 pellizco de sal
  • 1000 g de mejillones frescos limpios

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 661.4 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 878 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...