Tarte de carne com cerveja

Tarte de carne com cerveja

4.2 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 doses

Składniki

Recheio
  • azeite
    40 g
  • carne de vaca s/ osso (p/ estufar) cortada em cubos (2 cm)
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    2 pitada de
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • amido de milho
    15 g
  • água
    250 g
  • alho-francês cortado em rodelas
    150 g
  • cerveja preta
    330 g
  • folhas de tomilho
    1 c. chá de
  • molho inglês
    1 c. sopa de
  • caldo de carne caseiro
    ½ c. chá de
    ½ caldo de carne em cubos (para 0.5l)
Massa
  • farinha de trigo
    150 g
  • manteiga fria cortada em cubos
    65 g
  • ovos
    2
  • sal
    ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 653.7 kcal / 2735.1 kJ
Białko 40.1 g
Tłuszcz 32.9 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 1126.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...