Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sobras de pão
- 10 g coentros
- 1 alho
- 300 g água
- 12 - 14 ostras médias limpas
- 50 g vinho branco
- 50 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 172 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Creme de marisco
50 min
Sapateira na casquinha
30 min
Farófias com creme de limão
40 min
Sopa fria de melão com presunto
10 min
Recheio de sapateira
1h 15 min
Açorda de perdiz
1h 20min
Mexilhões com pesto
25 min
Lingueirão à Bulhão Pato
2 Std. 20 Min
Muamba de ginguba com galinha e funje de milho
1h 10 min
Caldeirada de enguias à moda de Aveiro
40 min
Cozer 1000 g de mexilhão
30 min
Pipis
1h