英式啤酒牛肉派
TM6

英式啤酒牛肉派

5.0 (2 oceny)

Składniki

啤酒燉牛肉

  • 40 克 橄欖油
  • 600 克 牛肉 (嫩肩部位),切塊(2公分)
  • ½ 茶匙 鹽
  • 2 小撮 黑胡椒粉
  • 150 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
  • 15 克 玉米粉
  • 50 克 水
  • 150 克 蒜苗 ,切斜片
  • 330 克 黑啤酒 (任一種類)
  • 1 茶匙 新鮮百里香葉
  • 1 大匙 烏斯特調味醬
  • ½ 茶匙 肉高湯醬
    lub ½ 肉類高湯塊 (可溶於0.5公升水)

派皮和組合

  • 150 克 麵粉
  • 65 克 奶油 (冷藏),切塊
  • 1 顆 蛋 (約53-63克)
  • 1 小撮 鹽
  • 1 顆 蛋黃 ,稍微打散,刷上色用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2711 kJ / 647 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
35 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy