豬肉蔬菜米線
TM6

豬肉蔬菜米線

(Brak ocen)

Składniki

  • 600 克 豬里肌肉 ,切條(0.5 公分 x 1 公分 x 5 公分)
  • 50 克 醬油
  • 300 克 乾米線
  • 50 克 油
  • 2 粒 蒜頭
  • 1 茶匙 薑 ,磨成泥
  • 150 克 紫洋蔥 ,切塊(約2公分)
  • 150 克 紅甜椒 ,切條(0.5 公分x 5 公分)
  • 150 克 紅蘿蔔 ,切條(0.5 公分 x 5 公分)
  • 1280 克 水
  • 1 茶匙 五香粉
  • 70 克 蠔油
  • 1 茶匙 紅糖
  • 100 克 豌豆莢 ,去蒂頭
  • 150 克 小白菜 ,略切成段
  • 1 茶匙 鹽
  • 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切絲
  • 2 大匙 鹽味腰果 ,拍碎
  • 2 枝 蔥 ,切絲

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1735 kJ / 414.6 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy