Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 1 lima (raspa e sumo)
- 250 g farinha tipo 55
- 250 g iogurte grego
- 50 g stevia em pó
- 2 ovos
- 30 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
- 30 g água
- 15 g fermento em pó p/ bolos
- 35 g arandos secos (cranberries)
Molho de morango
- 300 g morangos cortados em metades ou quartos
- 25 g stevia em pó
- 1 c. chá de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 609.5 kJ / 145.7 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 119.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1 Std. 30 Min
Bolo de laranja
50 Min
Bolo de iogurte e limão
1 Std. 10 Min
Bolo de iogurte e pera
40min
Bolo de maçã reineta
1 Std. 30 Min
Bolo de iogurte e chocolate de leite
45min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1 Std.
Bolo de iogurte, limão e baunilha com cobertura de iogurte
1 Std.
Bolo de maçã
50 Min
Bolo de azeite
50 Min
Tarte de maçã
35 Min
Bolo de abóbora de Halloween
4 Std.