Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudim
- 500 g água
- 10 g azeite
- 400 g lombos de pescada
- 300 g natas
- 8 ovos
- 300 g polpa de tomate
- 10 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Molho
- 25 g azeite
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 400 g tomate pelado, cortado em pedaços
- 10 g farinha
- 1 c. chá de açúcar
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1312.3 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 178.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de carne com cerveja
1h 40min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 min
Flans de ervilha e molho de queijo
40 min
Caril de peixe rico
50 min
Crepes de bacalhau
1h 15min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30min
Pudim de pescada
1h
Crepes de pescada
1h 15min
Rolo de bacalhau
2h
Torta de camarão
45 min
Rolo de pescada e salmão
1h 15min
Pudim de bacalhau
2h