Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudim
- 500 g água
- 10 g azeite
- 400 g lombos de pescada
- 300 g natas
- 8 ovos
- 300 g polpa de tomate
- 10 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Molho
- 25 g azeite
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 400 g tomate pelado, cortado em pedaços
- 10 g farinha
- 1 c. chá de açúcar
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1312.3 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 178.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1h 10min
Soufflé de espinafres e espargos
1hod. 30min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50min
Empada de frango e alho-francês
50min
Pudim de peixe da avó Titão
2j 30 menit
Soufflé de atum
1h 15min
Soufflé de peixe
1h
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Pudim de pescada
1h
Bacalhau espiritual
50min
Empada de pato com alho francês
13h 10min
Bacalhau à abade de Priscos
50min