Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro salato q.b. per imburrare
- farina di grano duro q.b. per infarinare
- 60 g di mandorle pelate
- 300 g di pere mature, pelate e a cubetti + q.b. a fette
- 4 uova
- 80 g di miele
- 60 g di zucchero grezzo
- 5 g di vino Porto
- 80 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 205 kJ / 6 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1 Std. 20 Min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta soffice ai fichi
1h 30min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Torta al limone cotta a vapore
2h 20min
Torta pesche, cannella e menta
1h
Torta noci e caffé al vapore
1h 10min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta carote e mele
1h 30min
Torta mele e zenzero al Varoma
2h