Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g d'amandes effilées
- 1 gousse d'ail, épluchée et dégermée
- 75 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Tapenade de tomates
5 Min
Tapenade
10 Min
Gaspacho
12h
Pesto poivron rouge, noisettes et chèvre
15 Min
Pesto d'olive, chèvre et thym
15 Min
Caviar d'aubergines
1h 5min
Houmous au citron
5 Min
Anchoïade
15 Min
Caviar d'aubergine "express"
20 Min
Aïoli traditionnel
10 Min
Tapenade de Marseille
15 Min
Tapenades variées
10 Min