![Tapenade Tapenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB5E2E1E-6F7B-4A59-890C-9D67ED2A7EF9/Derivates/1b3d7163-e2ac-4a24-ab70-fa553bb53cde.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g d'amandes effilées
- 1 gousse d'ail, épluchée et dégermée
- 75 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Tapenade de Marseille
15min
Tapenade de tomates
5 min
Tartinade de tomates séchées
10 min
Caviar d'aubergine "express"
20 Min
Tapenade
10 min
Aïoli traditionnel
10 min
Tapenades variées
10 min
Anchoïade
15min
Pesto classique au basilic
10 min
Pesto d'olive, chèvre et thym
15min
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40 min
Pissaladière
2h 10min