咖哩筍丁豬肉水餃
TM5 TM6

咖哩筍丁豬肉水餃

4.4 (5 ocen)

Składniki

  • 80 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約2公分)
  • 30 克 薑 ,切塊(約2公分)
  • 20 克 油
  • 2 茶匙 咖哩粉
  • ¼ 茶匙 五香粉
  • 120 克 熟竹筍 ,切小丁(約0.5公分)
  • 25 克 蔥 ,切蔥花
  • 1 大匙 米酒
  • 3 大匙 水
  • ¾ 茶匙 鹽
  • 1 茶匙 糖
  • ½ 茶匙 醬油
  • 300 克 豬絞肉
  • 30 張 水餃皮

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
230.2 kJ / 55.1 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy