Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
五香粉
- 2 茶匙 花椒粒
- 3 顆 八角
- 2 茶匙 小茴香籽
-
2
根 肉桂棒 (直徑約0.5公分)
lub 1 大匙 肉桂粉 - 6 粒 丁香
港式燒肉
- 1 塊 帶皮五花肉 (約600克),切成大小約10x15公分
- 2 茶匙 鹽
- 1 大匙 細砂糖
- 2 大匙 粗鹽
- Wartości odżywcze
- na 600 克
- Kalorie
- 9865 kJ / 2358 kcal
- Białko
- 87 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 220.2 g
- Błonnik
- 0 g