Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
牛肉清湯
- ½ 茶匙 香菜籽
- ½ 滿茶匙 丁香
- 40 克 紅蔥頭
- 1 茶匙 小茴香籽
- 5 克 草果
-
⅛
枝 肉桂棒 (長約1.5公分)
lub 1 小撮 肉桂粉 - 5 克 八角
- 2600 克 水 (含川燙和煮高湯用)
- 300 克 牛筋膜肉 (塊狀,約6公分)
- 300 克 牛腱 (塊狀,約7公分)
- 80 克 白蘿蔔 ,切塊(約3公分)
- 150 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
- 10 克 薑 ,切片
牛肉河粉
- 1500 克 水
- 100 克 越式河粉 ,浸泡10-15分鐘備用。
- 50 克 新鮮豆芽菜
- 100 克 火鍋牛肉片
- 2 枝 新鮮薄荷葉 ,取葉
- 60 克 紫洋蔥 ,切絲
- 1 枝 香菜 ,取葉
- 5 克 小辣椒 ,切圈
- 2 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 2 茶匙 糖 ,依個人口味調整
- 1 大匙 魚露
- 10 克 檸檬汁
- 10 克 新鮮九層塔 ,取葉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 6046.9 kJ / 1446.6 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 204.4 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Błonnik
- 2.8 g