Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- ¼ Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Zwiebeln, geviertelt
- 3 EL Öl
- 150 g festkochende Kartoffeln, in Würfeln (1,5 cm)
- 150 g Möhren, in Würfeln (1,5 cm)
- 250 g Sellerie, in Würfeln (1,5 cm)
- 200 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 1000 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Majoran, getrocknet
- 3 Prisen Pfeffer
- 150 g geräucherte Mettwürstchen, in Scheiben (1 cm)
- Salz zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1163 kJ / 277 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herzhafter Gemüseeintopf
40 min
Sauerkrauteintopf mit Pastinake
45 Min
Vegetarischer Eintopf
1j
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1j
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Kartoffel-Sellerie-Auflauf mit Schinken
1h 10 min
Weißkohl-Kartoffel-Eintopf mit Kümmel
45 Min
Eintopf von Wintergemüsen
50 menit
Sauerkraut-Eintopf
35 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1j
Wirsingsuppe
35 Min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50 menit