Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Möhren, in Stücken
- 100 g Porree, in Ringen
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 15 g Öl
- 100 g Kartoffeln, in Würfeln (1,5 cm)
- 300 g Weißkohl, Strunk entfernt, in Streifen (1,5 cm)
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 150 g Perlgraupen
- 1 TL Curry
- 100 g Sahne
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 844 kJ / 202 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 godz. 10 min
Bohneneintopf
40 min
Graupensuppe
1h
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 min
Weißkohl-Kartoffel-Eintopf mit Kümmel
45 min
Bunte Bohnensuppe
50 min
Eintopf von Wintergemüsen
50 min
Wirsingsuppe
35 min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 min