Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di pane raffermo a pezzi (2 cm)
- 400 g di ricotta vaccina, ben scolata dal siero
- 2 uova
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1500 g di acqua
- 1 carota, pelata e a metà
- 1 pomodoro maturo
- 1 gambo di sedano piccola
- 1 cipolla piccola
- 2 ali di pollo
- 200 g di carne di manzo per brodo a pezzi
- acqua q.b. per inumidire
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2054 kJ / 491 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di pane e lenticchie
55min
Minestra di semolino
30 min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Riso e porri
30 min
Gnocchi di polenta
25min
Tortel di patate
40 min
Fazzoletti Jôf Fuart
2h 30min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50min
Polpettone di purè di patate e carne
1h
Minestra della nonna
50min
Mini corone di riso con ragù alla boscaiola
1h 10min