Pan francés con compota de jengibre, pera y moras

Pan francés con compota de jengibre, pera y moras

4.7 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

  • 10 g de jengibre pelado y cortado en trozos
  • 4 peras peladas, descorazonadas y cortadas en trozos
  • 1 limón amarillo sólo el jugo
  • 20 g de azúcar morena
  • 2 cdita de vainilla
  • 200 g de zarzamoras
  • 300 g de leche
  • 200 g de media crema
  • 75 g de azúcar refinada
  • 3 yemas de huevo
  • 8 rebanadas de pan brioche
  • 50 g de mantequilla sin sal
  • azúcar glass para espolvorear

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 13 g
Kalorie 3138 kJ / 750 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...