Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne Braseada
- 560 g de rib-eye, cortado en cubos medianos
- 30 g de azúcar morena
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de vino tinto
- 200 g de puré de jitomate
- 1 cdita de sal gruesa
- 2 dientes de ajo
- ½ cebolla blanca
- 1 zanahoria, pelada y cortada en trozos
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 2 hojas de laurel, secas
- 3 piezas de pimienta gorda
- ½ cdita de paprika
- 190 g de agua
Cebollas al balsámico
- 180 g de cebolla morada, sin rabo (1 pza chica aprox.)
- 15 g de aceite de oliva
- 130 g de vinagre balsámico
- ¼ cdita de sal fina
Tortas de carne braseada
-
8
bolillos
lub 8 panes chapata - arúgula, baby, fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2083 kJ / 496 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pacholas
35 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Pescado a la talla
40 min
Crostini con tomate y mozzarella
25 Min
Pescado con adobo
1h
Tacos de pollo al pastor
45 Min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40 min
Tacos de canasta
1h
Filete de res en salsa de chile morita
40 min