![Torta de costillas braseadas Torta de costillas braseadas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62FAD752-6853-4822-956D-C77F6F96D4E6/Derivates/92BABE34-B56B-42AC-A347-ACE3376EA303.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne Braseada
- 560 g de rib-eye, cortado en cubos medianos
- 30 g de azúcar morena
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de vino tinto
- 200 g de puré de jitomate
- 1 cdita de sal gruesa
- 2 dientes de ajo
- ½ cebolla blanca
- 1 zanahoria, pelada y cortada en trozos
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 2 hojas de laurel, secas
- 3 piezas de pimienta gorda
- ½ cdita de paprika
- 190 g de agua
Cebollas al balsámico
- 180 g de cebolla morada, sin rabo (1 pza chica aprox.)
- 15 g de aceite de oliva
- 130 g de vinagre balsámico
- ¼ cdita de sal fina
Tortas de carne braseada
-
8
bolillos
lub 8 panes chapata - arúgula, baby, fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2083 kJ / 496 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo
30 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Tacos de pollo al pastor
45 dk
Panuchos de cochinita pibil
35 min
Cochinita pibil
4h
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25 min
Pacholas
35 min
Salsa tampico
10min
Tacos al pastor chilangos
40 min
Enchiladas en hoja de lechuga
35 min
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55 min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40 min