Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo
- 2 chiles morita, sin rabo
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 20 g de cebolla
- ½ diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de comino en polvo
Bolitas de plátano
- 170 g de queso oaxaca, fresco y cortado en trozos
- 320 g de plátano macho, muy maduro y pelado
- 2 cdas de azúcar
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina, y un poco más para empanizar
- aceite para freír, el suficiente
- crema ácida, para servir
- cilantro, para servir
- queso rallado fresco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 823 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Romeritos
1h 40min
Molotes de plátano rellenos de queso
45 min
Chile en nogada vegetariano
25 min
Pozole Blanco
1h
Ponche
40 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Esquites de feria
25 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Plátanos machos rellenos de picadillo
2h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min