![Bolitas de plátano macho Bolitas de plátano macho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48DFF727-7693-464A-95F7-3FA6416E3CC9/Derivates/C82CF6B4-8864-4251-A759-2DE177EB3C68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo
- 2 chiles morita, sin rabo
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 20 g de cebolla
- ½ diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de comino en polvo
Bolitas de plátano
- 170 g de queso oaxaca, fresco y cortado en trozos
- 320 g de plátano macho, muy maduro y pelado
- 2 cdas de azúcar
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina, y un poco más para empanizar
- aceite para freír, el suficiente
- crema ácida, para servir
- cilantro, para servir
- queso rallado fresco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 823 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 dk
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Enfrijoladas
30 min
Molotes de plátano rellenos de queso
45 dk
Gelatina de mango
15 min
Tamales de frijol con queso
2h 10min
Chiles rellenos de tamal
1h 20min
Pay de camote enmielado
1h 40 min
Chile en nogada vegetariano
25 min
Calabaza en tacha
1j 15 menit