Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g cebola cortada em pedaços
- 20 g coentros
- 10 g azeite
- 500 g ervilhas congeladas
-
600
g água
lub 600 g caldo de legumes - 1 ½ c. chá de sal
-
Rebentos de ervilha
lub Sementes de abóbora q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1299.2 kJ / 310.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 18.4 g
- Sód
- 1775.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas
40min
Creme de feijão-branco com espinafres
30min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Creme de ervilhas e rúcula
45min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35min
Creme de agrião e ervilhas
45min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de espinafres
40min
Creme de agrião e curgete
35min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min