Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 squid hoods (approx. 300 g)
- 20 large raw prawns, peeled, (approx. 200 g)
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 30 g dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Prawns
15 Min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Coconut-crusted King Prawns with Citrus Mustard Dip
45 Min
Seafood Korma
40min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35 Min
Stir-fried Vegetables
10 Min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40min
Thai Mussels
25 min
Clams with Garlic Sauce
2 Std. 40 Min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min
Mussels in spicy tomato sauce
45 Min
Prawn Saganaki
35 Min