Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 squid hoods (approx. 300 g)
- 20 large raw prawns, peeled, (approx. 200 g)
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 30 g dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Prawn Saganaki
35min
Steamed Garlic Prawns
30min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Prawn Chow Mein
45min
Pollock in Champagne Sauce
Pas d’évaluation
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30min
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13u. 15min
Sicilian Salad
30min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min