Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Chicken
- 3 garlic cloves
- 4 fresh red chillies, stems removed, halved
- 2 - 4 dried bird's eye chillies, to taste
- ½ Tbsp smoked paprika
- 1 tsp coarse sea salt
- ½ tsp dried oregano
- 100 g olive oil
- 50 g red wine vinegar
- 1500 g uncooked, whole chicken, spatchcocked (see tip)
Vegetable Salad
- 500 g mixed vegetables, cut in pieces (5-6 cm), (e.g. celeriac, broccoli, carrots, peppers)
- 100 g mayonnaise
- 1 tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ Tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3317 kJ / 792 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Chicken Tikka Masala
45 min
Piri Piri Chicken with Pickled Curry Beans
3h
Sticky Gochujang Marinade
10min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2 godz. 25 min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Ginger, Chilli and Soy Marinade
5 min
Tandoori Marinade
10min
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min