![Pide con cordero estilo Turco Pide con cordero estilo Turco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f1f41b47-3837-4241-87db-adc9ad2ff8df/Derivates/8b3a1f7c-f278-4c1a-97cd-7da343eaba51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de trigo
- 15 g de levadura seca instantánea
- 320 g de agua, tibia
- 1 cditas de sal marina
- 30 g aceite de oliva
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
Relleno de cordero
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 1 diente de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de carne molida de cordero, en trozos
- 50 g de piñón, tostado
- 1 cditas canela en polvo
- 1 pizca sal marina
- 1 pizca pimienta negra molida
Armado
- harina de trigo, para trabajar
- 100 g agua
- 4 cditas semillas de ajonjolí
- 250 g de yogur natural
- aceite de oliva extra virgen, para barnizar
-
1
cdas de zumaque
lub 1 cda de paprika dulce - 5 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Avena" de colifor Keto
35min
Papillote de pollo a la pimienta con verduras y caldo
45min
Focaccia de romero y jitomate deshidratado
1h 20min
Pollo en salsa de huitlacoche
45min
Baguettinas
4h 5min
Pato navideño en salsa de ponche
2h 10 min
Salsa holandesa
15 min
Soufflé de Grand Marnier
35min
Tacos de lechuga
1j
Salsa holandesa TM6
15 min
Salsa holandesa rápida
10 min
Huevos benedictinos
1j