Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de trigo
- 15 g de levadura seca instantánea
- 320 g de agua, tibia
- 1 cditas de sal marina
- 30 g aceite de oliva
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
Relleno de cordero
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 1 diente de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de carne molida de cordero, en trozos
- 50 g de piñón, tostado
- 1 cditas canela en polvo
- 1 pizca sal marina
- 1 pizca pimienta negra molida
Armado
- harina de trigo, para trabajar
- 100 g agua
- 4 cditas semillas de ajonjolí
- 250 g de yogur natural
- aceite de oliva extra virgen, para barnizar
-
1
cdas de zumaque
lub 1 cda de paprika dulce - 5 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies a la Mexicana
40 min
Galletas con chispas de chocolate
45 min
Momias Salchica
Brak ocen
Bruschetta de yogur y jitomate
40 min
Hamburguesas de ternera rellenas de queso en salsa de almendra
50min
Soufflé de maracuyá
35min
Huevos horneados con lentejas y salsa de queso de cabra
45 min
Risotto al vino tinto
25min
Banana foster
20 min
Ceviche peruano
30 min
Mousse de chocolate
30 min
Arroz pilaf con frutos rojos
45 min