Manakish (pan zaatar)

Manakish (pan zaatar)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 piezas

Składniki

Za'atar
  • 5 g de tomillo seco
  • 5 g de mejorana (opcjonalnie)
  • 5 g de semillas de cilantro
  • 5 g de orégano seco
  • 5 g de hierbas de olor secas
  • 5 g de zumaque
  • 5 g de semillas de comino
  • 5 g de sal
  • 1 cda de ajonjolí tostado
Manakish
  • 300 g de harina de trigo
  • 190 g de agua
  • ½ cdita de levadura seca
  • ½ cdita de azúcar
  • 15 g de aceite de oliva
  • 1 cdita de sal
  • aceite de oliva para rociar
  • 50 - 60 g de queso panela en rebanadas
  • 40 g de aceitunas negras deshuesadas
  • 6 - 8 jitomates cherry en rebanadas
  • 2 - 3 pizcas de hojuelas de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 660.6 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 819.1 kJ / 195.8 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 31.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...