Bachour: Fondue tropical de maracuyá, chocolate y brioche

Bachour: Fondue tropical de maracuyá, chocolate y brioche

4.8 6 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porciones

Składniki

Brioche
  • 90 g de mantequilla sin sal en cubos, a temperatura ambiente
  • 185 g de harina de trigo
  • 1 cdita de levadura seca instantánea o 10 g de levadura fresca
  • 2 huevos
  • 4 yemas de huevo
  • 20 g de azúcar refinada
  • 10 g de jarabe de glucosa o azúcar invertido
  • 1 cda de leche entera
  • 1 cdita de sal fina
Fondue
  • 180 g de chocolate con leche
  • 60 g de chocolate amargo
  • 240 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 120 g de pulpa de maracuyá
  • 60 g de licor de naranja o durazno
  • 10 piezas de fresas enteras
  • 2 piezas de plátano en rebanadas
  • 150 g de piña en cubos
  • 2 piezas de carambola (estrella) en rebanadas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 266 mg
Białko 7 g
Kalorie 1605 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...