Wersje kompatybilne
Bachour: Fondue tropical de maracuyá, chocolate y brioche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 90 g de mantequilla sin sal, en cubos, a temperatura ambiente
- 185 g de harina de trigo
- 1 cdita de levadura seca instantánea o 10 g de levadura fresca
- 2 huevos
- 4 yemas de huevo
- 20 g de azúcar refinada
- 10 g de jarabe de glucosa o azúcar invertido
- 1 cda de leche entera
- 1 cdita de sal fina
Fondue
- 180 g de chocolate con leche
- 60 g de chocolate amargo
- 240 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 120 g de pulpa de maracuyá
- 60 g de licor de naranja o durazno
- 10 piezas de fresas, enteras
- 2 piezas de plátano, en rebanadas
- 150 g de piña, en cubos
- 2 piezas de carambola (estrella), en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1605 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 266 mg
Alternatywne przepisy
Blintzes
1h 30min
Bachour: Bombón de maracuyá (chocolate relleno)
2h
Oruga de chocolate
3u. 15min
Ñoquis rellenos de mozzarella y pan rallado
2h
Fondant
15min
Madeleine de limón
1h
Merengue italiano
20min
Betún de mantequilla básico
10min
Sangrita
5min
Daiquiri de zarzamora
10min
Bowl de arroz con salmón fresco
40min
Tacos de camarón de la Viga
40min