Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 105 g de jocoque seco
- 300 g de yoghurt natural, sin azúcar
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 20 g de aceite de oliva extra virgen, y un poco más para decorar
Kofta
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 155 g de cebolla blanca, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 1 ½ cdita de sal fina
- ¾ cdita de comino en polvo
- 1 cda de chile chipolte, seco molido
- ½ cdita de pimienta negra molida
-
1000
g de carne molida de cordero
lub 1000 g de carne molida de res - aceite para freír, el necesario
Decoración
- 6 piezas pan pita
- 1 lechuga francesa, deshojada
- 2 jitomates guaje, rebanados
- ½ pepino, con piel y en rebanadas delgadas
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 12828 kJ / 3054 kcal
- Białko
- 258 g
- Węglowodany
- 330 g
- Tłuszcz
- 96 g
- Błonnik
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad thai
40 min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Albóndigas Griegas con tzatziki low carb
30 min
Tabule
30 min
Satay de pollo con salsa de cacahuetes (Hestan Cue™)
2 godz. 25 min
Pollo a la mantequilla (Murgh makhani)
1 Std. 15 Min
Goi cuon (Rollos vietnamitas de cerdo)
1h
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13h
Taquitos vietnamitas
30 min
Pollo tandoor
6h 45min
Tacos de lechuga con pollo
30 min
Pollo tika masala
6h 40min