Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cda de aceite de cacahuate
- 1000 g de carne de res para estofados, en trozos (3 cm)
- 5 g de semillas de cilantro
- 5 g de semillas de comino
- 5 g de semillas de hinojo
- 10 g de sal marina
- 5 g de pimienta negra entera
- 240 g de cebolla, en cuartos
- 4 dientes de ajo, pelados
- 2 té limón, fresco, solamente la parte blanca y rebanadas
- 4 piezas de chiles rojos, frescos, sin tallo, ni semillas partidos por la mitas
- 15 g de jengibre fresco, pelado y cortado en rebanadas
- 15 g de raíz de galanga fresca, pelada y en rebanadas (2 mm)
- 50 g de agua
- 800 g de leche de coco, en lata
- 1 cdas pasta de tamarindo
- hojas de cilantro, frescas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1404.8 kJ / 335.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne Guisada del Sur de Texas
1 godz. 20 min
Plátanos asados con queso y mojo verde
45 min
Frijoles charros
35 min
Carne con té limón (Kuruma iraichchi) y roti de coco (pan plano)
1h 40min
Arroz Persa con eneldo y granada
40 min
Frijoles negros
25 min
New York con salsa bernesa
45h
Tom yum
40 min
Frijoles charros
25 min
Salsa cremosa de perejil
35 min
Salsa Bernesa TM6
20 min
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10min