![Amandine de pistache Amandine de pistache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC71D27C-3AB0-4E54-B068-CE6CA254A19B/Derivates/483FF3CC-D593-4939-AB79-D8B21A68C7BF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paté sucrée
- 45 g de azúcar refinada
- 175 g de harina de trigo
- 115 g de mantequilla sin sal, en cubos y fría
- 1 yema de huevo
- ¼ cdita de sal fina
- harina de trigo, para trabajar
Frangipane de pistache
- 180 g de pistaches descascarillados
- 150 g de azúcar refinada
- 70 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 45 g de harina de trigo
- 5 chabacanos, sin hueso y en cuartos
- 2 cdas de azúcar glas
- 1 cda de miel de abeja
- 50 g de blueberry
- Wartości odżywcze
- na 12 porciones
- Kalorie
- 31421 kJ / 7505 kcal
- Białko
- 118 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 276 g
- Błonnik
- 183 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piñas con jarabe de coco en cocción lenta TM6
3h 40min
Pastel de chocolate sin gluten
40 min
Pasta quebrada (para quiche)
7 min
Tarta de mamey y chocolate con crema pastelera
46 Min
Banoffee Brasileño
1h 25 min
Tarta de Santiago
45min
Base para pay sin gluten
15 min
Clafoutis de frutos rojos
1 Std. 30 Min
Chile en nogada vegetariano
25 Min
Pavlovas con frutos rojos
2 Std.
Pastel de vainilla vegano
1 Std. 30 Min
Dulce de tapioca
1h