香菇肉絲芋頭米粉湯

香菇肉絲芋頭米粉湯

4.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 粗米粉(水粉) ,乾燥,剪段(約6-7公分)
    180 克
  • 1000 克
  • 冷水 ,適量
  • 15 克
    15 克 豬油
  • 乾香菇 ,泡軟,切條(約0.5公分)
    20 克
  • 紅蔥頭
    15 克
  • 豬肉絲
    150 克
  • 高湯
    1200 克
  • ,依個人口味調整
    ¼ 茶匙
  • 炸芋頭 ,切小塊(約2公分)
    200 克
  • 芹菜 ,切末
    20 克
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 517.3 kcal / 2162.4 kJ
Białko 23.4 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 75.5 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...