香菇肉絲芋頭米粉湯

香菇肉絲芋頭米粉湯

4.6 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 粗米粉(水粉) 乾燥,剪段(約6-7公分)
    180 克
  • 1000 克
  • 冷水 適量
  • 15 克
    15 克 豬油
  • 乾香菇 泡軟,切條(約0.5公分)
    20 克
  • 紅蔥頭
    15 克
  • 豬肉絲
    150 克
  • 高湯
    1200 克
  • 依個人口味調整
    ¼ 茶匙
  • 炸芋頭 切小塊(約2公分)
    200 克
  • 芹菜 切末
    20 克
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 23.4 g
Kalorie 2162.4 kJ / 517.3 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 75.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...