Urządzenia i Akcesoria
香菇肉絲芋頭米粉湯
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份
Składniki
-
粗米粉(水粉) 乾燥,剪段(約6-7公分)180 克
-
水1000 克
-
冷水 適量
-
15 克 豬油油15 克
-
乾香菇 泡軟,切條(約0.5公分)20 克
-
紅蔥頭15 克
-
豬肉絲150 克
-
高湯1200 克
-
鹽 依個人口味調整¼ 茶匙
-
炸芋頭 切小塊(約2公分)200 克
-
芹菜 切末20 克
-
白胡椒粉½ 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
23.4 g
Kalorie
2162.4 kJ /
517.3 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
75.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
芋罷不能的好滋味
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan