香菇肉絲芋頭米粉湯
TM5 TM6

香菇肉絲芋頭米粉湯

4.6 (9 ocen)

Składniki

  • 180 克 粗米粉(水粉) ,乾燥,剪段(約6-7公分)
  • 1000 克 水
  • 冷水 ,適量
  • 15 克 油
    lub 15 克 豬油
  • 20 克 乾香菇 ,泡軟,切條(約0.5公分)
  • 15 克 紅蔥頭
  • 150 克 豬肉絲
  • 1200 克 高湯
  • ¼ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • 200 克 炸芋頭 ,切小塊(約2公分)
  • 20 克 芹菜 ,切末
  • ½ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2162.4 kJ / 517.3 kcal
Białko
23.4 g
Węglowodany
75.5 g
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy