Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 10 g salsa
- 2 dentes de alho
- 300 g curgete cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 1 coxa de frango s/ pele (150 g aprox.)
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g couve-galega cortada em pedaços pequenos (ripada)
- 400 g feijão-branco cozido escorrido
- 10 g manjericão, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 998.8 kJ / 238.7 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 450.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35 Min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min
Sopa de grelos à portuguesa
1h
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa do campo
40 Min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 Min
Sopa de agriões
40 Min
Sopa de nabiças
35 Min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 Min
Sopa 2 feijões
45 Min