Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g peito de frango cortado em cubos
- 25 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 4 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- Água q.b. p/ cozer
- 1000 g massa tipo cotovelo
- 300 g queijo emmental
- 50 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 500 g tomate
- 15 g açúcar
- 2 c. chá de orégãos
- 3 pés de manjericão, só as folhas
- 1800 g leite
- 150 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 180 g farinha
- 20 g mostarda
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laços com carne picada e linguiça
45 min
Penne com frango e béchamel carilado
45 min
Surpresas de peru
45 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Empadão de massa com frango
1 Std. 15 Min
Conchas recheadas com frango
1 Std. 15 Min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Peitos de frango pizzaiola
50 min
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1h
Tiras de peru com molho cremoso
45 min
Massa com frango no forno
1h
Penne de frango caprese
35 min