Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g escalopes de vitela cortados em pedaços pequenos
- 30 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 45 g manteiga
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 1 folha de louro
- 100 g vinho branco
- 200 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 100 g natas
- 1 limão (raspa e sumo)
- 150 g corações de alcachofra em conserva, escorridos e cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado cremoso de frango e mostarda
40min
Guisado de frango com chouriço e batata
50min
Empadão de peru com batata-doce
1h 50min
Robalo frito com pickles de vegetais e molho de tamarindo
Brak ocen
Pilaf de arroz selvagem com porco
1h 10min
Pudim de crepes com frango
1h 25min
Strogonoff
35min
Strogonoff
40min
Cozer escalopes de peru
30min
Pudim de carne e arroz integral
1h 30 min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min
Pilaf de porco
45 min