Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 800 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas grossas
- 600 g postas de bacalhau demolhado
- 35 g sumo de limão
- 4 gemas de ovo
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 30 g farinha
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2094.9 kJ / 500.7 kcal
- Białko
- 67.7 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 7628 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Fricassé de pescada
1 Std. 10 Min
Gratinado de lulas
1 Std. 30 Min
Lulas de fricassé com manjericão
1 Std.
Salada de bacalhau com orzo
45 Min
Frango de fricassé
30 Min
Guisado cremoso de frango e mostarda
40 Min
Tagliatelle com frango de ervilhas
40 Min
Fricassé de lulas
40 Min
Empadão de bacalhau
1 Std. 10 Min
Tomatada de bacalhau
55min
Brandada de bacalhau
1 Std. 40 Min