Magret de pato con salsa de cerezas

Magret de pato con salsa de cerezas

4.7 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

Magret de pato
  • 2 magrets de pato (380-400 g c/u)
  • 1 cucharadita de pimienta molida
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 - 3 ramitas de tomillo fresco
    1 cucharadita de tomillo seco
Salsa de cerezas
  • 250 - 300 g de cerezas maduras (lavadas y escurridas)
  • 30 g de mantequilla
  • 100 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
  • 50 g de azúcar moreno
  • 100 g de vino dulce
  • 100 g de agua
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 pellizco de canela molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 788 kcal / 3293 kJ
Białko 30.6 g
Tłuszcz 65.2 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...