Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle pelate
- 120 g di zucchero
- 230 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 215 g di burro freddo a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di albumi
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 332.4 kJ / 79.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al limone
1h 5min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 Std. 35 Min
Biscotti al burro, nocciole e carote
4h
Biscottini alle mandorle
35min
Cookies al cioccolato e mirtilli rossi
30min
Biscotti di frolla montata al cacao e habanero orange
1h
Grissini di sfoglia croccanti al formaggio
35min
Biscotti al cacao e cioccolato
1 Std. 35 Min
Biscotti alla panna
55min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 godz. 50 min
Baci di dama
1 Std. 30 Min
Biscottini di vetro
45min