Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle pelate
- 120 g di zucchero
- 230 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 215 g di burro freddo a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di albumi
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 332.4 kJ / 79.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti da appendere
3h 10min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1h 50min
Biscotti al burro, pistacchi, torrone e marzapane
4 godz.
Biscotti alla nocciola
2 godz.
Biscotti di frolla alle mandorle con confettura di ciliegie
1h 40min
Biscottini alle mandorle
35min
Biscotti della nonna
30 min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1 godz. 20 min
Biscotti al cacao e cioccolato
1h 35min
Biscotti alla panna
55min
Biscotti al cioccolato
25min
Biscottini di vetro
45 min