Urządzenia i Akcesoria
Kürbispfannkuchen mit Petersilien-Dip
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Blattpetersilie ohne Stiele1 Bund
-
Kürbisfleisch in Stücken200 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Eier4
-
Buttermilch350 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer und etwas mehr½ TL
-
Muskat2 Prisen
-
Mehl250 g
-
Backpulver½ TL
-
30 g SonnenblumenkerneKürbiskerne30 g
-
Quark, 40% Fett200 g
-
Saure Sahne200 g
-
Kreuzkümmel, gemahlen½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
26 g
Kalorie
2158 kJ /
516 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kürbis!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hirseauflauf
1 godz. 10 min
Kürbisquiche
2 godz. 5 min
Zucchinitarte
45 min
Pastinakenpuffer
40 min
Kartoffel-Möhren-Waffeln
30 min
Karotten-Curry-Hirse mit Vogerlsalat und Buttermilch-Feta-Dressing
55 min
Sellerie-Möhren-Bratlinge
20 min
Reis-Zucchini-Puffer
50 min
Zucchinikuchen
1 godz.
Süßkartoffelpizza
1 godz. 10 min
Gemüsepuffer vom Backblech
40 min
Kürbis-Frikadellen
45 min