Kürbispfannkuchen mit Petersilien-Dip
TM6 TM5

Kürbispfannkuchen mit Petersilien-Dip

4.1 (116 ocen)

Składniki

  • 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
  • 200 g Kürbisfleisch, in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 4 Eier
  • 350 g Buttermilch
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer und etwas mehr
  • 2 Prisen Muskat
  • 250 g Mehl
  • ½ TL Backpulver
  • 30 g Kürbiskerne
    lub 30 g Sonnenblumenkerne
  • 200 g Quark, 40% Fett
  • 200 g Saure Sahne
  • ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2158 kJ / 516 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy