Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Sbrinzkäse, in Stücken
- 100 g Parmesan, in Stücken
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 200 g Hirse
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Möhren, in Stücken
- ½ Knollensellerie, in Stücken
- 600 g Wasser
-
1
gestr. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 6 Eier, getrennt
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2596 kJ / 622 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirsotto mit Gemüse mexicana
40 Min
Gemüse-Hirsotto
45 Min
Pikanter Hirseauflauf mit Rahmkohl
1 Std.
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Polentamuffins mit Spinat und Feta
55min
Linsen-Auflauf
1 Std. 20 Min
Steckrüben-Pie
1 Std. 50 Min
Hirsepuffer
1 Std. 10 Min
Polenta mit Gemüse
1 Std. 30 Min
Hirse-Quark-Auflauf
1 Std. 15 Min
Polenta mit Spinat und Käse
1 Std.
Roggentarte mit roten Linsen
2 Std.