Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Käse, z.B. mittelalter Gouda, in Stücken
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 350 g Wasser
- 1 TL Salz
- 250 g Sonnenweizen, z.B. von Ebly
- 500 g Blattspinat, frisch, ohne Stiele, grob geschnitten
- Olivenöl zum Einfetten
- 120 g Crème fraîche
- 80 g Milch
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2339 kJ / 556 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Hirsotto mit Gemüse mexicana
40min
Gemüse-Schmarren
30min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1h 30min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Pilztopf mit Sonnenweizen
30min
Graupen-Erbsen-Risotto
40min
Zartweizen Försterin
35 Min
Hirseauflauf
1h 10min
Gemüse-Sonnenweizen-Auflauf
1h
Bohnen-Weizen-Eintopf
45min
Polenta mit Spinat und Käse
1h
Möhren-Weizen mit Champignon-Omelette
25 min