Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 200 g Saure Sahne
- ½ TL Salz
- 150 g Grünkohl, TK, aufgetaut und abgetropft
- 250 g Mehl
- 2 geh. TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 882 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Sellerie-Möhren-Bratlinge
20 min
Pastinakenpuffer
40 min
Grünkohl-Biscotti
1h
Grünkohlcremesuppe
45 min
Pastinaken-Salbei-Sticks
40 min
Grünkohl-Schinken-Nudeln
30 min
Grünkohl-Omelette
35 min
Schwarzbrot-Muffins
1h
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Mangoldcremesuppe
30 min
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Grünkohl-Quiche
1 godz. 30 min