Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 peperoncini rossi piccanti, freschi rotondi
- 500 g di aceto di vino bianco
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 100 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 10 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 500 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 20962 kJ / 5010 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 534.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di cipolle di Tropea
55min
Conserva di pomodoro classica
7h 20 min
Confettura di fichi
1 Std.
Pesche sciroppate
721h 20min
Zucchine sott'olio
723u. 15min
Pesto alla genovese
20 Min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Pomodorini al naturale
1 Std.
Composta di cipolle rosse
2 Std.
Pomodori secchi sott'olio
721u.
Confettura di prugne
45min