![Umami-Gewürzpaste Umami-Gewürzpaste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A986E75-E555-42BF-BDE0-278B5ADA75B7/Derivates/474b640a-14a1-4828-9410-348ccf31e8d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Walnusshälften, geröstet
- 40 g getrocknete Tomaten (luftgetrocknet)
- 25 g getrocknete Steinpilze
- 50 g Salz, grob
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint, abgetropft
- 20 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- 40 g Tomatenmark
- 1 geh. TL Kräuter der Provence
- 2 EL Hefeflocken
- 1 geh. TL Zwiebelpulver
- 50 g Reisessig
- 100 g Fischsauce
- 30 g Ketjap Manis
- neutrales Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1426 kJ / 341 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelbe Currypaste
20min
Zwiebel-Chutney
8 Std.
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Ghee
20min
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 Min
Cajun-Gewürz
10 min
Portwein-Zwiebel-Relish
50 Min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15min
Butterscotch-Karamellsauce
15min
Rote Currypaste
10 min
Sweet Chilisauce
25 min
Ghee - geklärte Butter
50 Min