Schoko-Chili-Eis mit Whiskey-Sirup
TM6

Schoko-Chili-Eis mit Whiskey-Sirup

4.6 (8 ocen)

Składniki

Schoko-Chili-Eis

  • 150 g Zucker
  • 1 Chilischote, rot, getrocknet
  • 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
  • 8 Eigelb
  • 40 g Kakaopulver, ungesüßt
  • 620 g Milch
  • ¼ TL Salz
  • 620 g Sahne

Whiskey-Sirup und Fertigstellung

  • 120 g Whiskey (z. B. Jack Daniel's oder Jim Beam)
  • 100 g Zucker
  • 20 g Wasser
  • 30 g Ahornsirup (opcjonalnie)
    lub 30 g Honig (opcjonalnie)
  • 2 Prisen Salz
  • 2 Prisen Zimt, gemahlen
  • ½ TL Vanilleextrakt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2027 kJ / 485 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Błonnik
2.7 g
Sód
147 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy