Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina integrale
- 300 g di acqua
Pane integrale ai semi vari
- 200 g di farina integrale + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 100 g di semi misti (es. zucca, sesamo, lino) + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 11037 kJ / 2638 kcal
- Białko
- 84.3 g
- Węglowodany
- 352.1 g
- Tłuszcz
- 109 g
- Błonnik
- 58.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3 godz. 10 min
Pane integrale
3u. 15min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min
Pane di segale
3h 20min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane ai cereali con i semi
3 godz. 10 min
Spighette al kamut
3 Std. 55 Min
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min