Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 200 g di nocciole spellate
- 130 g di zucchero
- 50 g di latte
- 3 uova
- 1 cucchiaino colmo di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2952 kJ / 708 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta soffice alle mandorle (senza glutine)
45min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1h
Torta carote e cocco
2 Std. 30 Min
Torta di cioccolato e patate
1 Std. 30 Min
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1h 15min
Torta di nocciole del Piemonte
1h 15min
Paste di meliga (paste ad'melia)
40min
Torta di nocciole
50min