Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
- 1 cucchiaino di miele
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina multicereali
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 cucchiaio di semi misti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159 kJ / 277 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3 Std. 10 Min
Pani alla segale
2h 40min
Pane integrale
3j 15 mnt
Pagnotta di farro e semi di zucca
3hod. 40min
Pane di avena con semi di zucca
3j 50 mnt
Pane di segale
3h 20min
Filone di segale
4h
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Pane integrale in cassetta
4h
Mezzaluna di pane al farro
3h