Butternut-Brioche-Auflauf
TM5 TM6

Butternut-Brioche-Auflauf

3.2 (12 ocen)

Składniki

  • 400 g Butternut-Kürbis, geschält, in Stücken (2 cm)
  • 250 g Wasser
  • Butter zum Einfetten
  • 370 g Brioche, in 12 Scheiben
  • 100 g Rosinen
  • 480 g Milch
  • 50 g brauner Zucker
  • 2 Eier
  • 1 TL Zimt, gemahlen
  • ½ TL Kardamom, gemahlen
  • 1 Prise Muskat, gemahlen

Wartości odżywcze
na 8 Portionen
Kalorie
10664 kJ / 2552 kcal
Białko
62 g
Węglowodany
367 g
Tłuszcz
92 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy